zaterdag 27 november 2010

Heden, uw dagelijks stukje

Voor mijn trouwe lezer,
Sorry van het stukje van gisteren. Dat er niet was.
Mijn handen waren halverwege de dag namelijk al te zwaar geworden om zichzelf te dragen. Laat staan om te typen. Alles werd in de loop van de middag op de een of andere manier ondraaglijk. Het geluid van opgewonden, pratende kinderen, baby's en mannen. Het geluid van de televisie. Het omslaan van de krantenpagina. Pruttelende pannen. We aten ook nog aardappelpuree van ongeschilde aardappels en er was geen room of boter in huis om het enigszins smeuïg te maken. Zelfs geen krokant laagje, want de oven ging stuk.
En buiten was het plotseling ijskoud geworden. De rits van mijn jas had het begeven. Ik was steeds op pad de afgelopen week. Misschien dat het daardoor kwam dat ik hier gisteren niets schreef.
Waarvoor nogmaals mijn excuses.
Elke.

5 opmerkingen:

Maarten zei

Je schrijft toch al sneller dan ik lezen kan dus geen enkel probleem :)
Neen gerust een dagje vrij!

Suzanne zei

Excuses? Blijkbaar was het even genoeg. Loop jezelf niet voorbij. Daar word je niet beter van. Op geen enkel (kou)front.

Elke zei

Ah fijn! Ik mag vrij!
O jee, ergens niet beter van worden vind ik alarmerend.

Suzanne zei

Het is maar hoe je het interpreteert. Houdt 'ergens niet beter van worden' in dat je er slechter van wordt, of is het een pas op de plaats? En in dat laatste geval: is dat erg?

Elke zei

Als je ergens niet beter van wordt, word je er 'niets' van of slechter.
Het is allebei erg, vind ik.