zaterdag 15 maart 2008

Voortbestaan

Het boek De beste verhalen van Duizend Woorden is uit. En ik was op de presentatie ervan in de Nieuwe Anita, waar ik gezellig heb staan kletsen met hele échte schrijvers. In de verste duisterste uithoek natuurlijk. Daar houden Zij zich op.
We konden alleen af en toe zacht fluisteren omdat het een live radio uitzending was. Het meest van de tijd keken we voor ons uit.

Toen ik binnenkwam zag ik de ouwe (ooit zeer charismatische en erudiete) leraar al meteen zitten. Van de schrijfopleiding. Hij zat helemaal vooraan, in het licht. Met een jonge schrijver aan zijn zijde. Vroeger kwam ik die leraar overal tegen. Hij was waar je moest zijn. Hij was The Place To Be. Maar onlangs had ik me zelfs al afgevraagd hoé -en zelfs óf- het met hem zou zijn. Zo stil leek het rondom zijn persoon. Maar ineens zat hij er weer! Als Vanouds.
'Ik heb vrijwel iedereen hier nog opgeleid,' zei hij tevreden.

Bunker Hill 40 ligt in de boekwinkel! Dat moet je dan ook kopen. Daar staat een leuk verhaal in van mij. En literaire tijdschriften worden tegenwoordig ook al in hun voortbestaan bedreigd.

Geen opmerkingen: