maandag 19 november 2007

Waar we gaan wonen...

In een huis met hele hoge plafonds oftewel 'een kasteelachtige.' In de binnenstad. Aan zee. Vrijstaand. Met tuin en een grote wilde binnentuin waar het kind andere kinderen zal ontmoeten. En hutten bouwen. Waar geen volwassene hen hoeft te storen met opruiende Sinterklaasverhalen.
Ons huis heeft geen vaststaande kamers maar loze ruimtes en onverwachte hoeken. Trapjes. Een zolder waar je kunt schommelen. En snuffelen. Je vindt er 'dingen'. Je zinkt er zomaar even weg in een oma-stoel met een boek. Het huis is niet praktisch ingedeeld. Maar je hoeft er helemaal niets aan te verbouwen. Het is stevig en robuust. Het heeft een bad van zeker twee meter breed. Je kunt er gemakkelijk in verdwalen en je bent er altijd geborgen. Er zit een open haard in die brandt. Een kookeiland waar geheime recepten uitgeprobeerd worden. Een serre van glas waar de zon op schijnt, ook als het regent.
Het is een puur gelukje dat we dit konden krijgen!
Het huis is absoluut niet duur. Zodat we bijna niet hoeven werken om het te betalen. Maar veel thuis kunnen zijn. Of op reis juist. Dat we er telkens naar terug kunnen keren.

1 opmerking:

Anoniem zei

in Nederland, that is?