donderdag 31 december 2009

Einde

De laatste dag van 2009 en we zijn nog in Nederland. En daar zullen we voorlopig blijven ook. Ik stond een paar uur geleden al op. Maar het is nu nog donker. De meesten slapen op dit tijdstip nog. Ik zit hier alweer omdat ik vandaag behalve aan het jaar, ook een eind wil breien aan het lastigste verhaal van 2009. (En van ver daarvoor) Ik heb tot twaalf uur vanmiddag de tijd, dan vertrekt man met een mannetje van de vereniging eigen huis naar een kast van een huis op het stukje Amsterdam waar nog geen boom staat. Maar waar we in de zomer wellicht gaan wonen. Met God-Weet-Wie erbij. Ik kijk er vooral naar uit om niet meer dagen en nachten achtereen op de slaapkamer door te brengen. Zoals momenteel. Tussen de rotzooi. De schone was ligt op een hoop naast mij, en de vuile was hoopt zich op aan de andere kant. Het stinkt hier ook. Gisteren wilde ik er al een einde aan breien, aan het verhaal, maar toen kwam het er niet van. Wegens bezoek in mijn bovenkamer. Eerst was het de fotografe die een foto van mij in pompoentoestand kwam maken, en heel lief zei dat ik niet zo onmogelijk op de foto te zetten was als van tevoren gezegd was. Daarna stapte er hier een frisse loodgieter binnen die repte over een afdoppie om de kapotte verwarmingsketel te kunnen weghalen. Toen kon ik het wel schudden met dat einde. Een extra lange laatste dag dus voor mij. En vanavond komen de gasten.
Een heel goed 2010 ook voor jullie. Al reageren jullie steeds minder. Maar daar moet een schrijver het toch niet van hebben, de reacties. Een schrijver doet het voor zichzelf. Die wordt intrinsiek gemotiveerd. Gelukkig maar, hè?

8 opmerkingen:

Elsbeth zei

Sterkte met afbreien van het verhaal! Ik lees je nog trouw elke dag en met mij vast tientallen anderen!

Louise zei

Ik lees je altijd met erg veel plezier.

Een heel goed 2010 voor jou, Jeetje en Man gewenst!

Elke zei

Hoi Elsbeth, hoi Louise
Leuk dat jullie reageren.
Een goeie jaarwisseling!
Elke

walter zei

Reageren is heel erg 2009! Maar: het hele jaar veel plezier aan je stukjes beleefd.

Goed 2010!

Cathelijne zei

Hier ook een trouwe elke-dag-lezer! Enne: mooie dromen mag je aan me mailen als je wilt, ik ga er een boek over schrijven! Over droomuitleg.

Elke zei

Hoi Walter, jij ook een mooi 2010. En voor Cathalijne natuurlijk. Weet jij precies wat dromen betekenen dan?

Marieke zei

Ik reageer niet zo veel, maar lees wel alles hoor!

corien zei

je staat bij mijn favorieten! Samen met John Green.