maandag 1 maart 2010

Lastmens is de wereld in

Mijn boekpresentatie overrompelde me. Al die mensen die speciaal gekomen waren. Al die aandacht. Het was bijna meer dan ik aankon. Maar gelukkig had ik een nieuw sjaaltje.
Er werd gespeecht. Jasper Henderson, mijn redacteur, hield een mooi praatje en toen kwam Esther Gerritsen, mijn vriendin, die een selectie uit mijn eigen mails uit onze emailwisseling van het afgelopen jaar voorlas. We hebben een gemiddelde van 4 mails per dag.
Zo stond ik erbij, keek en luisterde ernaar, hoe ikzelf een personage werd. Een grappig doch flink gestoord wezen.
Wat daar gebeurde, is eigenlijk precies de kern van schrijven. Je hebt jezelf als materiaal en selecteert, knipt, voegt toe, laat weg en vergroot uit. En voilà: een personage is ontstaan. Alleen deze keer deed iemand anders het voor mij. Dat is vreemd. Gelukkig was Esther het, die dat als geen ander kan.
Daarna zei ik zelf ook nog iets over hoe het voelt om boek twee de wereld in te hebben geholpen - heel anders dan boek één namelijk - en toen was het tijd voor drank, geklets terwijl ik me suf signeerde.

Lastmens is de wereld in. Ik heb er zaterdag op de tentoonstelling van Paul Dikker voor het eerst uit voorgedragen. Het boek is bezig gelezen te worden. Niets kan ik meer doen. De allereerste reacties die ik kreeg, zijn goed. Meer kan ik er niet over zeggen.

6 opmerkingen:

Maarten zei

En kan ik er hier een bestellen? ;-)
Het linkje naar Elke's Webboekhandel ontbreekt hier nog.

Elke zei

Hoi Maarten, ik was nog geen webboekhandel begonnen. Maar als je wil, kun je er een hier bestellen. Dan schrijf ik er iets in. Mail je gegevens maar even naar me door.

Roezemoezen zei

*kuch* mag ik ook? (ik stuur je zo even een mail).

Karien zei

Wat een gaaf gevoel moet dat zijn, je boek af en dat het gelezen wordt. En dat je geen idee hebt wie, dat allerlei vreemden jouw boek lezen.

Ik ben (als wannabee schrijver) natuurlijk erg jaloers. Ik heb zo'n soort gevoel nu al als ik in de supermarkt loop, daar liggen mijn creaties namelijk te koop. Als ik dan iets zie dat ik gemaakt hebt, dan wil ik altijd tegen iedereen gillen: 'koop die, hij smaakt geweldig, ik heb hem gemaakt.' Maar ik doe het nooit...

Heb jij dat ook?

In ieder geval gefeliciteerd, als ik een keer in Nederland ben zal ik eens kijken in de boekhandel!

Dit is MarsMania zei

Vandaag in de boekhandels gespeurd naar je boek, maar nog zonder succes - moet ik al boos worden op de boekinkopers? ;-)

Elke zei

Je kunt hier dus een boek bestellen met boodschap!
En MarsMania als je het boek niet tegenkomt, is het het beste ernaar te vragen in de boekhandel ja!